månadsarkiv: mars 2021

Glad påsk 2021

Nu är äntligen påsken här. Naturen börjar att vakna upp. Vi kan äta mycket god mat med stort inslag av sill. Förra påsken hade nedstängningen av samhället just börjat. Tänk att efter ett år är situationen nästan likadan. Dock med den stora skillnaden att vaccinering mot Covid-19 har påbörjats.

Pandemisituationen påverkar samhällsföreningens arbete med aktiviteter och arrangemang vilket innebär att vi även i år måste pausa den sedvanliga påskvagan.

Biblioteket kommer att öppnas igen lördag den 10 april och håller sedan öppet varje tisdag mellan klockan 10.00–12.00 och helgfria lördag 14.00–16.00.

Sillmuseet planerar vi att öppna senare i vår när fler har erhållit sin vaccination.

När det gäller våra sedvanliga sommararrangemang får vi återkomma med information.

Simskolan kommer att arrangeras veckorna 29 och 30. Vill ni anmäla er redan nu så går det bra till mailadress  nils.gunnar48@telia.com. Närmare information om simskolan kommer senare i vår.

Frågor som samhällsföreningen arbetar med just nu är en utveckling av vår hemsida, diskussioner kring skolfastigheten och påtryckningar att kommunen slutför arbetet med detaljplanerna för Koholmen. Ekonomiskt har vi kunnat erhålla vissa bidrag för 2020 från statligt och kommunalt håll, så trots mindre intäkter har samhällsföreningen och sillmuseet kunnat visa ett nollresultat.

Vill ni ha ytterligare information är ni välkomna till årsmötet som i år kommer att hållas lördagen den 24 april kl. 15.00  i församlingshemmet eller utanför på skolgården. Kallelse kommer att anslås på våra fysiska anslagstavlor och här på hemsidan.

Glad Påsk!

Nils Gunnar Johansson ordf