Film i biblioteket

Våren 2019

Onsdag 23 januari

The Post, inspelad 2017

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Till filmen finns en filmhandledning framtagen på www.sfi.se, Svenska Filminstitutet.

Onsdag 20 februari

Malala, inspelad 2015

För miljoner människor är hon en förebild och inspiration. För några är hon ett hot och en måltavla. Detta är berättelsen om Malala Yousafari den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels fredpris, för hennes kamp om flickors rätt att gå i skolan.

Onsdag 20 mars

Tårtgeneralen, inspelad 2018

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta.

Onsdag 24 april

Sameblod, inspelad 2017

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk.

Onsdag 22 maj

Mamma Mia, here we go again, inspelad 2018

Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt.

 

Vid samtliga tillfällen: 20kr i avgift, vi bjuder på fika o smörgås, filmen börjar kl. 18:30 Klädesholmens bibliotek ligger nära busshållplatsen Klädesholmen Östra

VÄLKOMNA