Klädesholmens Affär Ekonomisk förening

Ett stort tack för att jag får komma på er afterwork och informera och svara på frågor om vår butik här ute på Klädesholmen

Hittills har ca 50 personer har satsat på nya andelar 2015 till en summa av ca 150 tkr
Samhällsföreingen har köpt andelar för 200 tkr
Affärsföreningen har också gjort ett utskick till alla företag som ägs av boende på Klädesholmen (ca 65 st) hittills har vi fått svar från 4 företag som köpt 40 andelar (40 tkr).
Andelarna är till affärsföreningen och de används för att underhålla fastigheten och butiksutrustningen.

Styrelsen har under detta året gjort en översyn över kyl och frysutrustningen i butiken. Det har varit rengöring av kylelement i mjölkkylen, byte av konvektorer och många andra delar i systemen. De gamla kylanläggningarna för lokalen är utbytta till moderna luftvärme- och kylanläggningar. Frysskåpet är renoverat och grönsakskylen.
En ny chark och ostdisk är installerad och snart kommer en större och nyare kyl för sillen som Seafood förser butiken med.

Vi har nya skyltar på fasaden för både butiken och för Seafood som har en direktförsäljning av sill.

Det är gjort en genomgång av elsystemet som anpassats till nya placeringar av utrustning och i dagarna ska också belysningen på fasaden och i entrén installeras.

Vi inväntar förslag och offert på en ny entré med skjutdörrar som ska göra det möjligt att köra kundvagnar till utsidan och som dessutom sparar energi och gör det lättare att komma ut och in för kunder med handikapp.

Vi tar också fram en långsiktig plan för att byta ut kylutrustning vartefter och få en mer energieffektiv butik. Dessa båda sista kostnader kommer vi att söka bidrag för hos Länsstyrelsen.

Affärsföreningen har fortsatt ett behov av nya andelar det är trots allt ca 50 av över 300 Klädesholmare som har köpt nya andelar detta året.

Butiken tycker jag har utvecklats väldigt positivt, det är trevligt att komma in och man har gjort många viktiga förbättringar. Susanne och Anita har trots att de saknar erfarenhet av att driva en butik lyckats öka försäljningen mot föregående år.
Jag har också haft en genomgång med Axfood och tittat över sortiment och försäljningsandelar och vi kan se att verksamheten ser stabil och bra ut.

Sommaren började kyligt och det påverkar tillströmningen av sommargäster och turister, butiken är inte längre ICA utan från konceptet ”Handlarn” det brukar också innebära tappad försäljning under den första tiden.

Ni har säkert också sett att man lagar luncher för hantverkare som arbetar här ute och för den som vill. Butiken levererar också smörgåsar, tårtor mm.
Vi har också en dialog med fiskbilen som vi hoppas kommer tillbaks till nästa sommar igen.
Det har kommit nya trogna kunder till butiken men det har också försvunnit tidigare trogna kunder. Jag hoppas att du som inte handlar på Klädesholmen ska pröva att göra det, vi tar också gärna emot synpunkter om det finns något vi kan ändra på som gör att fler kommer till butiken.
Det är vår butik, vi som någon gång köpt andelar i butiken som äger butiken, vår Affärsförening innebär att vi kan påverka hur butiken utvecklas, jag hoppas att vi ska lyckas göra butiken så att alla känner att detta är min butik som absolut jag helst handlar i.

Så min önskan är att ni alla köper andelar, att ni engagerar er och berättar hur ni vill att butiken ska vara och att ni är eller blir trogna kunder.
//Bengt

 

Köpa andelar i Affärsföreningen

Försäljningen av andelar har startat bra och vi har nu sålt (18 maj) ca 250 andelar vilket är halva den volym vi minst behöver. Vi hoppas att alla förstår hur viktigt det är att satsa på butikens utrustning såsom nya fläktar/ventilation/charkdisk/kylaggregat. Vilket minskar energikostnaderna och vi får en bättre/renare och tystare miljö inne i och utanför butiken.

Idéer om ny fokusering och layout för Klädesholmens Seafood i affären. Ny energisnål och tystare kyl för Klädesholmens Seafood´s sillsortiment.

Utöver detta har vi i mån av ekonomi tankar om ny entré/en mindre utbyggnad/fasadförbättring.

”De nya handlarna” ska ha bra förutsättningar så att Klädesholmen har en butik i många år till.

Vi behöver din hjälp, du ska ha fått en folder i din brevlåda som beskriver hur du köper andelar och vad detta innebär. Foldern finns också här under länken, ifall du missat ditt ex.

Köpa andelar Privat – pdf-fil

Affärsföreningen vänder sig också till företag som kan köpa andelar, det finns en folder för information om detta också.

Köpa andelar Företag – pdf-fil

Gå också gärna in på Klädesholmens Livs AB, på Facebook

Bengt Palmqvist
ordf. i Affärsföreningen