Hösten 2020

Nu pockar hösten på uppmärksamhet. Vi kan se tillbaka på en fin sommar trots coronarestriktioner. Klädesholmen har besökts av rekordmånga turister i sommar. Vi har kunnat konstatera att de allra flesta följ regler och anvisningar.

Samhällsföreningen har genomfört sedvanlig simskola med 50 förväntansfulla barn. Gunilla Almgren och Jan-Ove Nilsson har haft fart på gympan i parken och Sillmuseet har smyginvigts.

Sillmuseet kommer att hållas öppet varje lördag kl 13.00 – 16. 00 hela hösten.

Biblioteket som stängdes i mars har haft begränsade öppettider sedan juli månad. Nu utökar vi öppettiderna med att även ha öppet på lördagar from 19 september. Både tisdagar och lördagar är biblioteket öppet mellan 14.00 – 16.00. Det kommer och har kommit många nya böcker som finns för utlåning.

Trots att vi inte har kunnat erbjuda våra sedvanliga sommararrangemang har 315 hushåll hittills tecknat nytt medlemskap för 2020. Vi tackar för förtroende. Vi kan därmed förhoppningsvis börja planera för ett mer normalt år 2021.

Vi kommer i höst att starta en studiecirkel om Klädesholmen och öns historia. Tanken är att vi därmed kan få fler värdar/guider när vi öppnar sillmuseet för fullt nästa år.

Intresseanmälan till Nils Gunnar Johansson nils.gunnar48@telia.com.

En påminnelse till alla ansvariga för våra badstegar och flytbrygga. Det är dags att ta upp dessa nu.

Redan nu kommer jag med ett förslag till Årets Julklapp.

Ett årskort till Sillmuseet. Kontakta Inger Johansson mailto: klad02@hotmail.com eller Carin Mörck mailto: carinmorck@hotmail.com för beställning.

 

En skön höst önskas

Nils Gunnar Johansson /ordf/