HÖST HÖST HÖST HÖST

Nu har den första höststormen dragit in över Klädesholmen uppmärksammad både av SVT o Expressen.

SVT:s reporter stod i den hårda vinden o rapporterade från Klädesholmsbron  i flera direktsändningar.

Trots det oberäkneliga vädret håller lugnet på att lägga sig över Klädesholmen. Turisterna är färre o sommarboendena har gått i vinteride. De gamla vanliga rutinerna är på plats som EFS:s arrangemang after work, skaldjursfrossa på Betel, Kyrkans onsdagluncher och Dam- o herrträffar i biblioteket tisdag resp. onsdag förmiddag 10.00 – 12.00.

I biblioteket visas också olika utställningar o film med jämna mellanrum. (se särskild info)

Samhällsföreningens styrelse arbetar f.n. med att hitta ersättningslokaler för Sillmuseet. Vi använder Frank Holviks förslag att kunna få disponera vår skola. Där skulle vi kunna samutnyttja Sillmuseet och dess övriga verksamheter samt flytta biblioteket med gym o bastu till skolans lokaler.

Vi håller på att övertyga kommunen att kunna få disponera skolan. Skulle vi få klartecken från kommunen måste ett omfattande arbete påbörjas med att rigga en organisation som skulle kunna göra skolan till en attraktiv mötesplats under hela året. Vi måste få fler engagerade, gärna ungdomarna på ön, vidare måste vi hitta externa sponsorer både finansiellt o personellt.

OBS NI SOM VET MED ER ATT NI HAR ANSVAR FÖR NÅGON BADSTEGE KOM IHÅG ATT TA UPP DESSA INNAN NÄSTA HÖSTSTORM KOMMER.

 

Nils-Gunnar Johansson

Ordf