månadsarkiv: november 2020

Advent 2020

ADVENTSTIDER

Tiden går fort och snart har ännu ett år gått till ända. 2020 blev ju ett år som ingen av oss varit med om tidigare. Trots all planering är framtiden oförutsägbar. Pandemin har ju också satt sin prägel på Klädesholmen. Vi har fått ställa in många av våra arrangemang. Sommaren var ju fin vädermässigt och många besökte vår ö. Vi kunde arrangera en välbesökt simskola. Under våren 2020 färdigställde vår flitiga museégrupp den nya Sillmuseet trots pågående pandemi. Vi hade smygpremiär i slutet av juli och har hållit öppet t.o.m. oktober. Stor nyfikenhet och intresse har visats för museet. Sillens Hus med sillprovning och möjlighet att köpa sill till fabrikspriser kan bli en stor attraktion för hela Tjörn. Vi har dessutom startat en studiecirkel om Klädesholmen som vi pausat p.g.a. pandemin. Drygt 50 personer deltar. Inför 2021 står vi väl rustade för att föra vår berättelse om silltraditionen vidare.

Nu är årskorten till Sillmuseet klara. Köp och ge bort ett kort i julklapp till vänner och bekanta. Kontakta Inger Johansson (klad02@hotmail.com).

För övrigt hoppas Samhällsföreningen att vi ska kunna återuppta många av våra vanliga aktiviteter under 2021 så att vi kan gå tillbaka till det normala igen. I början av nästa år kommer vi att informera om hur och när vi planerar våra aktiviteter under 2021.

Den stora granen på torget kommer att resas och tändas till lucia p.g.a. pågående byggnadsarbeten. Granen vid affären tänds som vanligt till 1:a advent. I övrigt kommer inga aktiviter att arrangeras av Samhällsföreningen. Hoppas vi kan ses som vanligt till juldoppet vid badstranden på julafton.

Biblioteket håller fortfarande öppet på tisdagar och lördagar mellan 14.00 – 16.00 exkl. 26 december då vi har stängt.

Nu ska vi börja tända adventsljus och lysa upp våra hem. Inom kort går vi mot ljusare tider och sedan kommer ett nytt år. Aldrig har vi väl önskat oss ett nytt år med nya förutsättningar som just nu.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Klädesholmens Samhällsförening
Nils Gunnar Johansson
/ordförande/