månadsarkiv: februari 2020

Information

Nu är våren nästan här. Snödropparna tittar fram och dagarna blir ljusare.  Jag vill slå ett slag för årets event. Årsmöten den 29 febr. kl 15.00 i församlingshemmet för Samhällsföreningen och Affärsföreningen. Ni som inte kan hålla tillbaka energin kan ställa upp redan 10.00  samma dag och vara med att tömma det gamla museet.

Nya sillmuseet håller på att inredas och utrustas. Olika arbetsgrupper håller i arbetet under en projektledare. Vi räknar med att ha en smygpremiär redan till påskafton då vissa delar ska vara på plats. Då kommer även Bojen att presentera sitt koncept med sillprovning. Vi kommer att ha en huvudinvigning av Sillens Hus på försommaren kanske på Samhällets dag. Planering pågår och närmare information kommer under våren.  Arbetet med att färdigställa museet fortsätter även efter invigningen med bl.a. ytterligare digitalisering. Vi behöver förstärka med fler frivilliga krafter både till museiguidning och sillprovning. Intresserade hör av er till Nils Gunnar Johansson (nils.gunnar48@telia.com) eller Marie Karlsson (marie.a.karlsson@telia.com).

Styrelsen har under vintermånaderna även tittat på frågor som rör Klädesholmens framtid. Arbetet har letts av styrelseledamoten Tomas Sandsjö. Vi har identifierat fem områden att arbeta med. Trafik, Samhällsfunktioner, Turism, Boendemiljö och Samhällsaktiviteter. För den som är intresserad att ta del av framtaget material kan detta rekvireras hos Nils Gunnar via mail.

Vi har på vår hemsida lagt ut inplanerade arrangemang för 2020 i kalendern.

Väl mött på årsmötet där vi kommer att lämna ytterligare information.

 

Nils-Gunnar Johansson/ordförande/