månadsarkiv: juli 2019

Sensommarinformation

Tänk nu har det plötsligt blivit augusti, den sista sommarmånaden. Vädermässigt blev det en fin sommar frånsett någon regndag. En sådan råkade infalla när det var Samhällets dag den 6 juli. Någon berättade att senast det regnade på Samhällets Dag var 1981 dvs. 38 år sedan. Nästa gång blir således 2057, bra planeringsförutsättningar.

Simskolan avslutades fredagen den 19 juli med 36 inskrivna deltagare och många märkestagare som t.ex. 12-årige Arvid Berndtsson som tog guldmagistern (fantastiskt). Dessutom tog 117 simmare simborgarmärket. Även arrangemanget Midsommar i parken utsattes för regn men trots vädret kom det över 1000 besökare. Betel arrangerade för andra gången Holmeloppet som vanns av Christoffer Hiding. Övriga arrangemang som anordnats av våra församlingar och övriga som Skönsång på Mossholmen, utställningar i Biblioteket och gympa i parken har lockat många åhörare/deltagare. Än är dock sommaren inte slut. Kom ihåg att sitta på klipporna och titta på segeltävlingen Tjörn runt lördagen den 17 augusti.

Slutligen vill jag berätta om den stora tillströmningen till vårt kära sillmuseum. Efter lite aktivare marknadsföring har besöksantalet fördubblats till dags dato vilket ger oss lite råg i ryggen när vi nu skall besluta om museets framtid. Även affärens satsning på sillprovning har fallit väl ut. Vi har fortsatt kontakt med kommunen och Seafood om en långsiktig lösning för Sillmuseet. Externa kontakter tar lång tid, framför allt när det börjar handla om pengar och en ny organisation. Ett scenario som styrelsen arbetar med är att vi öppnar vår Röda kors lokal för en tillfällig etablering av Sillmuseet. Vidare förs också samtal med affärsföreningen om en filiallokalisering av Sillmuseet i affären Bojen för att stärka upp konceptet med sillförsäljning och sillprovning.

Vi ser fram emot en spännande höst där bibliotektsgruppen bl.a. ordnar filmaftnar och utställningar.

Samhällsföreningen tackar alla som ställt upp och arbetat med våra olika arrangemang och inte minst alla våra besökare.

Ha en bra eftersommar

Nils-Gunnar Johansson/ordf. /