Kategoriarkiv: Information

Information

Nu är våren nästan här. Snödropparna tittar fram och dagarna blir ljusare.  Jag vill slå ett slag för årets event. Årsmöten den 29 febr. kl 15.00 i församlingshemmet för Samhällsföreningen och Affärsföreningen. Ni som inte kan hålla tillbaka energin kan ställa upp redan 10.00  samma dag och vara med att tömma det gamla museet.

Nya sillmuseet håller på att inredas och utrustas. Olika arbetsgrupper håller i arbetet under en projektledare. Vi räknar med att ha en smygpremiär redan till påskafton då vissa delar ska vara på plats. Då kommer även Bojen att presentera sitt koncept med sillprovning. Vi kommer att ha en huvudinvigning av Sillens Hus på försommaren kanske på Samhällets dag. Planering pågår och närmare information kommer under våren.  Arbetet med att färdigställa museet fortsätter även efter invigningen med bl.a. ytterligare digitalisering. Vi behöver förstärka med fler frivilliga krafter både till museiguidning och sillprovning. Intresserade hör av er till Nils Gunnar Johansson (nils.gunnar48@telia.com) eller Marie Karlsson (marie.a.karlsson@telia.com).

Styrelsen har under vintermånaderna även tittat på frågor som rör Klädesholmens framtid. Arbetet har letts av styrelseledamoten Tomas Sandsjö. Vi har identifierat fem områden att arbeta med. Trafik, Samhällsfunktioner, Turism, Boendemiljö och Samhällsaktiviteter. För den som är intresserad att ta del av framtaget material kan detta rekvireras hos Nils Gunnar via mail.

Vi har på vår hemsida lagt ut inplanerade arrangemang för 2020 i kalendern.

Väl mött på årsmötet där vi kommer att lämna ytterligare information.

 

Nils-Gunnar Johansson/ordförande/

Information från Klädesholmens bastuförening

Vi är i skrivande stund över 80 medlemmar och fler tillkommer varje vecka. Vi har hitintills fått eller fått löfte om bidrag från både privat personer och företag till ett värde av över 300.000 Sek och mer är på gång. Vi lyfter hatten och bugar för detta. Mycket ovärderlig hjälp för föreningen att få till bastun

Det som ligger närmast i planen nu är att få bidrag från Leaders (EU pengar). Vi kommer att få besked i höst hur mycket som finns tillgängligt för oss och när vi kan få det. Vi ligger högt upp på deras lista och vi håller tummarna.

Vi söker även pengar från andra fonder och stiftelser.

Vi jobbar också med att få in offerter för bygget som vi kan bifoga till våra bidragsansökningar.

I övrigt har vi bygglov och beslut om arrende.

Vi återkommer när vi har ytterligare information som tar oss framåt.

För styrelsen

Ordförande
Lars Lönnstig
076 1498066