Kategoriarkiv: Information

Påskelden

PÅSKELDEN (VAGAN) 2020 MÅSTE TYVÄRR STÄLLAS IN PGA CORONASITUATIONEN. VI FÅR MINNAS DEN FANTASTISKA VAGAN FRÅN FÖRRA ÅRET OCH SIKTA MOT PÅSKEN 2021.
VAGEGRUPPEN KOMMER ATT HANTERA INSAMLAT MATERIAL.

Som vi tidigare meddelat är aktiviteterna vid Sillmuseet pausade vilket innebär att planerat informationsmöte om sillprovning i Röda Korslokalen den 4 april också är inställt.

Biblioteket är fortsatt stängt tills vidare. Mona Raotma Karlsson som skulle haft utställning i biblioteket under påsk har ställt in sitt deltagande i Konstvandringen och Anne Aabys utställning är inställd.

Nils Gunnar Johansson
/Samhällsföreningen/

 

Information

 

Tack för alla frivilliga insatser med att få museet på plats och alla förutsättningarna för Sillprovningen och Bojen!

Just nu är tiden inte inne för att starta aktiviteterna. De första bokade besöken är avbeställda och arbetet i museet går just nu i lugnare tempo.
Många frivilliga är själva i mogen ålder, vi anpassar oss till det kloka beteende som förväntas av oss alla.
Så snart förutsättningarna blir bättre räknar vi med att sätta full fart igen och vi hoppas att det blir snart.
Samhällsföreningens aktiviteter är därmed pausade t.o.m. 15 april.

Klädesholmens Vägföreningen har meddelat att de ställer in sitt planerade årsmöte den 6 april. Nytt datum kommer att meddelas senare.

Affärsföreningen och Samhällsföreningen
Bengt och Nils-Gunnar

Coronasituationen

Hej.

På grund av Coronasituationen är biblioteket på Klädesholmen  stängt
from idag tisdag t.o.m 31 mars. Besked om eventuell förlängning meddelas.

Vidare är filmvisningen onsdag den 25 mars i Röda Kors-lokalen inställd.

Även författarmötet lördagen den 28 mars i församlingshemmet är inställt.

Nils Gunnar Johansson

Information

Nu är våren nästan här. Snödropparna tittar fram och dagarna blir ljusare.  Jag vill slå ett slag för årets event. Årsmöten den 29 febr. kl 15.00 i församlingshemmet för Samhällsföreningen och Affärsföreningen. Ni som inte kan hålla tillbaka energin kan ställa upp redan 10.00  samma dag och vara med att tömma det gamla museet.

Nya sillmuseet håller på att inredas och utrustas. Olika arbetsgrupper håller i arbetet under en projektledare. Vi räknar med att ha en smygpremiär redan till påskafton då vissa delar ska vara på plats. Då kommer även Bojen att presentera sitt koncept med sillprovning. Vi kommer att ha en huvudinvigning av Sillens Hus på försommaren kanske på Samhällets dag. Planering pågår och närmare information kommer under våren.  Arbetet med att färdigställa museet fortsätter även efter invigningen med bl.a. ytterligare digitalisering. Vi behöver förstärka med fler frivilliga krafter både till museiguidning och sillprovning. Intresserade hör av er till Nils Gunnar Johansson (nils.gunnar48@telia.com) eller Marie Karlsson (marie.a.karlsson@telia.com).

Styrelsen har under vintermånaderna även tittat på frågor som rör Klädesholmens framtid. Arbetet har letts av styrelseledamoten Tomas Sandsjö. Vi har identifierat fem områden att arbeta med. Trafik, Samhällsfunktioner, Turism, Boendemiljö och Samhällsaktiviteter. För den som är intresserad att ta del av framtaget material kan detta rekvireras hos Nils Gunnar via mail.

Vi har på vår hemsida lagt ut inplanerade arrangemang för 2020 i kalendern.

Väl mött på årsmötet där vi kommer att lämna ytterligare information.

 

Nils-Gunnar Johansson/ordförande/