Författararkiv: samhallsforeningen

Årsmöte i Samhällsföreningen och Affärsföreningen

Välkommen till Klädesholmens Samhällsförening och Klädesholmens affär ekonomisk förenings årsmöten.

Lördagen den 24 april kl 15.00 inbjuder nedan föreningar till årsmöte i Klädesholmens församlingshem/skolgården.

Handlingarna för årsmötet finns som länkar på kladesholmen.com då vi i år inte kommer att dela ut dessa i brevlådorna.
Eventuella frågor kan mailas till Nils Gunnar Johansson under adress: nils.gunnar48@telia.com.

När det gäller Affärsföreningen så kontaktar du dem under adress:  bengt.palmqvist1@telia.com.

VÄLKOMMEN!

Klädesholmens samhällsförening
Klädesholmens affär ekonomisk förening

Glad påsk 2021

Nu är äntligen påsken här. Naturen börjar att vakna upp. Vi kan äta mycket god mat med stort inslag av sill. Förra påsken hade nedstängningen av samhället just börjat. Tänk att efter ett år är situationen nästan likadan. Dock med den stora skillnaden att vaccinering mot Covid-19 har påbörjats.

Pandemisituationen påverkar samhällsföreningens arbete med aktiviteter och arrangemang vilket innebär att vi även i år måste pausa den sedvanliga påskvagan.

Biblioteket kommer att öppnas igen lördag den 10 april och håller sedan öppet varje tisdag mellan klockan 10.00–12.00 och helgfria lördag 14.00–16.00.

Sillmuseet planerar vi att öppna senare i vår när fler har erhållit sin vaccination.

När det gäller våra sedvanliga sommararrangemang får vi återkomma med information.

Simskolan kommer att arrangeras veckorna 29 och 30. Vill ni anmäla er redan nu så går det bra till mailadress  nils.gunnar48@telia.com. Närmare information om simskolan kommer senare i vår.

Frågor som samhällsföreningen arbetar med just nu är en utveckling av vår hemsida, diskussioner kring skolfastigheten och påtryckningar att kommunen slutför arbetet med detaljplanerna för Koholmen. Ekonomiskt har vi kunnat erhålla vissa bidrag för 2020 från statligt och kommunalt håll, så trots mindre intäkter har samhällsföreningen och sillmuseet kunnat visa ett nollresultat.

Vill ni ha ytterligare information är ni välkomna till årsmötet som i år kommer att hållas lördagen den 24 april kl. 15.00  i församlingshemmet eller utanför på skolgården. Kallelse kommer att anslås på våra fysiska anslagstavlor och här på hemsidan.

Glad Påsk!

Nils Gunnar Johansson ordf

Hej alla bastuvänner!

När vi nu när i den mörka årstiden vill man ju gärna se lite ljusglimtar.

Advent har startat och vi går mot jul. Då vänder det och blir ljusare och ljusare. Härligt!!

Dessutom har bastuarbetet startat. Några av er har säkert sett att vi schaktat och grovplanerat vägen ner mot platsen där bastun skall ligga. I helgen var det också bra väder för att påbörja utsättning och gjutningen av ett antal plintar. Bygg gruppen tog vara på läget och har gjort ett bra jobb. Resultat ser ni på bilden. Bra jobbat!!!!

Styrelsen vill också passa på att tacka för bidrag under året samt tacka alla medlemmar för er uthållighet att vänta in bastun. Vi hoppas på mer bidrag både från företag och enskilda, detta i väntan på beslut om bidrag från Leaders.

Den som väntar på något gott……..

God Jul och Gott Nytt år önskar Styrelsen

Information från Klädesholmens bastuförening

Vi är i skrivande stund över 80 medlemmar och fler tillkommer varje vecka. Vi har hitintills fått eller fått löfte om bidrag från både privat personer och företag till ett värde av över 300.000 Sek och mer är på gång. Vi lyfter hatten och bugar för detta. Mycket ovärderlig hjälp för föreningen att få till bastun

Det som ligger närmast i planen nu är att få bidrag från Leaders (EU pengar). Vi kommer att få besked i höst hur mycket som finns tillgängligt för oss och när vi kan få det. Vi ligger högt upp på deras lista och vi håller tummarna.

Vi söker även pengar från andra fonder och stiftelser.

Vi jobbar också med att få in offerter för bygget som vi kan bifoga till våra bidragsansökningar.

I övrigt har vi bygglov och beslut om arrende.

Vi återkommer när vi har ytterligare information som tar oss framåt.

För styrelsen

Ordförande
Lars Lönnstig
076 1498066